john-hancock john-hancock john-hancock john-hancock john-hancock john-hancock john-hancock john-hancock john-hancock
Carat Fusion

BOSTON, MA

SCOPE
John Hancock was transitioning to a more flexible work environment, allowing employees the option of working from home more often and coming into the formal office less regularly. This modern lifestyle required a change in the work setting as well. The goal was to achieve a vibrant and welcoming environment; something that felt semi-residential and less "suit and tie". The final product would gain executive approvals and then be applied to the entire Boston portfolio of over 1,000,000 square feet (currently in progress).

The branding area off the elevator lobby includes a variety of graphics from the history of the company to the latest hires, so new faces would be recognized. The area makes the employees feel proud and connected, creating an atmosphere where the physical environment enhances the work environment and productivity. The next space is "Town Hall,” intended to be the “coffee shop” of sorts for casual meetings and brush interactions. The remainder of the floor is a "Collaboration" area for group work, conference rooms for phone calls or private meetings, and "Heads Down" areas for focused efforts.

"Neighborhoods" were created for way finding and town pride. The finishes and lighting change as the corridor direction changes, intending to not just identify the area within the building but to unconsciously play on the contrast of work and home and the search for flexibility and balance.

COMPLETION
February 2013

AWARDS
2013 IFMA Boston Chapter “Excellence” Award

ARCHITECT OF RECORD
Red Design Studios